Mt Gox har varit en av världens största webbsidor för Bitcoin-handel, men har under de senaste månaderna hamnar i rejält blåsväder över försvunna tillgångar. Företaget har ansökt om konkurs, men meddelar nu att man mirakulöst snubblat över en gammal bortglömd plånbok – med över 200 000 Bitcoins.

Något av ett uppror började sprida sig bland Mt Gox användare för några månader sedan, när allt fler upptäckte att deras uttag från den digitala handelsplatsen aldrig betalades ut. Både Bitcoins och dollar tycktes försvinna spårlöst, utan någon kommentar från Mt Gox utöver att det rörde sig om ”tekniska problem”. Strax därefter meddelade Mt Gox att en avsevärd summa av alla Bitcoins som företaget höll i hade blivit stulna – både företagets egna pengar, och kundernas. En konkursansökan följde strax därefter.

Många misstankar har riktats mot Mt Gox om bedrägeri, där anklagelserna sprider sig vilt på forum och chatter. Det hävdas att Mt Gox i själva verket förskingrat tillgångarna, och passat på att lämna marknaden i samband med det höga pris på Bitcoin som rådit under vintern. Mt Gox står dock fast vid sin version om dataintrång och stöld, vilket inte heller vore första gången en stor mängd Bitcoins försvinner på det sättet.

Nu meddelar dock företaget i ett pressmeddelande att man har skrapat ihop inte mindre än 200 000 Bitcoins, idag värda närmare 116 miljoner dollar. Pengarna ska ha hittats i en bortglömd plånbok från 2011, då priset på Bitcoins var avsevärt mycket lägre.

De hittade pengarna är dock fortfarande inte tillräckligt för att täcka den summa som saknas, vilken uppgår i närmare 850 000 bitcoins, eller strax under 500 miljoner dollar. Nu är det däremot möjligt att vissa kunder kommer få tillbaka sina tillgångar, eller åtminstone delar av dem.

Misstankarna mot Mt Gox fortsätter dock, där många ser det som lite väl lägligt att snubbla över en sådan förmögenhet mitt under blåsvädret. Utredningar fortsätter pågå om vad som faktiskt hänt med de försvunna tillgångarna, så fler uppdateringar bör dyka upp under de kommande veckorna och månaderna.

Via: Engadget


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid