Hur mycket muskler är rimligt att klämma in i ett laptopformat? MSI pressar gränserna med sitt nya monster GT80 Titan, en rejäl dator på 18 tum i vilken företaget klämt in dubbla Nvidia Geforce GTX 980M i SLI samt ett regelrätt mekaniskt tangentbord med Cherry-brytare.

Bärbara speldatorer tycks allt mer dela in sig i två olika segment – ett med tunnare och lättare modeller för att spela på resande fot och med batteridrift och ett där all fokus läggs på maximal prestanda och ett format som snarare är till för att kopplas in på olika ställen än att användas med batteridrift. MSI:s senaste skapelse tycks ganska tydligt hamna i den senare kategorin.

msi-gt80-pr-product_picture-07

GT80 Titan blir en bjässe till dator med 18-tumsskärm och en vikt på 4,7 kilo. Det stora formatet är dock inte helt utan anledning – innanför skalet har MSI klämt in dubbla Geforce GTX 980M från Nvidia. Dessutom blir GT80 Titan den första bärbara speldatorn med ett mekaniskt tangentbord, baserat på MX Brown-brytare från Cherry. Tangentbordet är framtaget i samarbete med Steelseries, som står för bland annat makroprogrammering. Det finns dock ingen mekanisk numpad, utan denna är kombinerad med pekplattan som sitter till höger om tangentbordet.

Uppdatering: VR-Zone har lagt upp en mängd nya bilder av MSI:s nya gamingdator som lite tydligare visar hur enorm GT80 kommer att bli. Vikten sägs för övrigt ligga runt 4,5 kilo.

Tyvärr har MSI fortfarande inte delat med sig av vare sig detaljerade specifikationer eller prislapp. Det känns dock säkert att anta att datorn kommer gå att köpa med rejält med minne, en riktigt rapp processor, påkostad lagring – och en prislapp långt norr om 20 000 kronor. Mer information bör dyka upp i takt med att vi närmar oss en faktisk lansering.


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
drakbaneflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

kör vidare med en riktig gaming rig.
stationär.

drakbane
Gäst
drakbane

😐

Jo till de priset så, men kanske inte ändå. Vi lite äldre gamers som har pengar o vill ha nått som är lätt att stuva undan.
Kör själv en, http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-17-tum/asus-a95vj-yz033h/177212.3004/
Men den kostade ”bara” 9 995.-.