Nu är Coffee Lake och den nya 300-seriens moderkort här och MSI Z370 Godlike Gaming har hittat sin väg till testlabbet där det poserar framför vår kamera.

Moderkortstillverkare ligger inte på efterkälken när det gäller att haka på Intels senaste arkitektur Coffee Lake och de nya styrkretsarna ur 300-serien. MSI har skickat oss sin absoluta toppmodell kallad Godlike Gaming med styrkretsen Z370 och moderkortet stod mer än gärna modell framför vår kamera för att visa upp sina tillgångar.

MSI Z370 Godlike Gaming

För kräsna gamers och överklockare

Moderkortet beskrivs av MSI som deras absoluta toppmodell som siktar på att tillfredsställa behoven hos gamers och den som vill pressa sin nya Coffee Lake-baserade processor så långt det bara går.

Då MSI lagt mycket fokus på överklockare med detta nya moderkort så har man utrustat modellen med en 18-fasers strömtillförsel som ska hjälpa till vid överklockning av de nya Coffee Lake-processorerna. Intels nya processorer har visat sig vara minst sagt dugliga överklockare, men detta kräver också att moderkorten är redigt utrustade för att kunna hänga med vid den ökade strömförbrukningen. Något som MSI hoppas kunna erbjuda med Godlike Gaming och dess påkostade spänningsdel.

Många och välkylda m.2 SSD-enheter

Man har inte heller snålat på anslutningarna för lagringsenheter, MSI Z370 Godlike Gaming kommer med tre stycken Turbo M.2 anslutningar som alla har MSIs ”M.2 Shield” som ska hålla lagringsenheternas temperaturer nere. Även en U.2 anslutning finns på moderkortet. Utöver detta så finns det även sex stycken SATA 6 Gb/s portar för mer traditionella lagringsenheter.

För den som kräver fler anslutningar för M.2-enheter så kommer moderkortet även med ett inkluderat tilläggskort som ansluts till en PCIe-plats och som ger användare tillgång till två stycken extra M.2-platser. Även enheterna på tilläggskortet är utrustade med värmeskölden.

Moderkortet har även fyra stycken PCIe 3.0 x16-anslutningar och stöd för två grafikkort i SLI eller upp till fyra grafikkort i Crossfire.

Z370 Godlike Gaming – världens första moderkort med nätverksförstärkare

En minst sagt unik egenskap hos MSIs nya moderkort är att användare kan välja att använda moderkortet som en sorts Wi-Fi förstärkare. Moderkortet kommer utrustat med tre stycken gigabit ethernet anslutningar samt en Killer 1535 Wi-Fi AC adapter, och med hjälp Killer xTend så kan moderkortet även agera som en nätverksförlängare.

Både trådlösa enheter och enheter som användes sig av nätverkskablar kan kopplas till moderkortet som i sin tur då agerar som en sorts förlängning för ditt nätverk. Användare kan sedan sätta olika prioriteringar för de enheter som kopplats ihop med moderkortets Killer xTend-lösning för att se till att bandbredden finns där den behövs.

För den som vill veta moderkortets exakta specifikationer så finns det att hitta via MSIs produktsida.

De påkostade komponenterna som används på moderkortet återspeglas även i priset, Z370 Godlike Gaming har i Sverige en prislapp på runt 5 000 kronor.

Test: Core i7-8700K, i5-8600K och i3-8350K – Speldatorns dröm

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid