MSI är ytterligare en moderkortstillverkare med stora planer för Intels stundande lansering av CPU-arkitekturen Skylake. Nu skymtar ett av företagets mest påkostade moderkort dagens ljus och gör det med en iögonfallande titaniumfärg samt gott om funktionalitet för överklockare – MSI Z170A Xpower Gaming Titanium Edition.

Moderkortets design står onekligen ut från mängden och bryter av från MSI:s traditionella entusiast-serier av moderkort. Istället för ett svartgult färgtema har MSI valt att ge kretskortet en vit eller titaniumfärgad nyans samt matchat detta med svarta detaljer.

MSI Z170A Xpower Gaming Titanium Edition använder sig av en traditionell ATX-design och vänder sig mot seriösa spelare och överklockare. Spänningsdelen med sina 16 faser är kylt av metallfärgade kylflänsar och matas med en 8 pin samt en 4 pins strömkontakt från nätdelen. MSI har även valt att förse moderkortet med vad man kallar ”Militärklassade” kondensatorer, spolar och andra kretsar. En marknadsföringsterm för generellt mer påkostade kretsar än vad vi hittar på budgetinriktade moderkort.

OC Dashboard – minimoderkort för överklockare

Moderkortet rymmer totalt fyra stycken DDR4-minnesmoduler som med MSI:s DDR4 boost teknik ska hitta rätt frekvenser med en enkel kanpptryckning. Kortet har även ett separat minikretskort för överklockning kallat OC Dashboard. Kretskortet som fästs ovanpå själva moderkortet i höger hörn är utrustat med dedikerade knappat för överklockning, bland annat för ändring av Bclk-frekvenser, CPU-multiplier, mätpunkter för spänningar och andra funktioner.

Övriga funktioner är fyra stycken PCI-e 3.0 x16 platser för grafikkort (x16/x16/x8/x8) samt tre PCIe 3.0 x1 platser och en extra 6-pin strömkontakt för att ge PCIe-platserna lite extra kräm. Dubbla HDMI samt en ensam Displayport anslutning och en PS/2 gamingport.

Moderkortet kommer även utrustat med två stycken M.2-platser för SSD-enheter, åtta stycken Sata 6,0 Gbps anslutningar samt två Sata Express-anslutningar. Det finns även gott om USB-platser med 6 stycken USB 3.0 i IO-panelen samt en vinklad USB 3.0 kontakt inne på moderkortet.

MSI Z170A Xpower Gaming Titanium Edition kommer att lanseras i samband med Skylake-plattformen den 5:e augusti men det är oklart till vilket pris.

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MedkMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Varför har de satta knapparna på ett separat kretskort när man ändå måste trycka dit det på moderkortet? Känns ju mer logiskt att ha dem i någon form av panel som passar exempelvis i en 5,25″ plats.

Medk
Gäst
Medk

Varför ha knappar överhuvudtaget? Känns onödigt. Kan väl inte vara någon större kundgrupp som sysslar med så avancerad oc. Tar väl en dag att hitta rätt inställningar och det räcker med bios.