MSI står som många övriga moderkortstillverkare i startblocken för Intels lansering av nya entusiastplattformen LGA2011 och den tillhörande styrkretsen Intel X79. Under IDF 2011 passade just MSI på att visa upp två av sina kommande X79-moderkort, MSI X79A-GD65/GD45, och dess nyutvecklade UEFI BIOS som bland annat har sin egen webbläsare.

MSI har redan idag doppat tårna i EFI-dammen men deras ClickBIOS har fått en del kritik. Med Intel X79 ämnar man ställa allt till rätta och man gör det med ClickBIOS II. MSI har utvecklat ett helt nytt gränssnitt för sin UEFI BIOS där man satsar på en mer intuitiv användning med stilren design och stora tydliga menyer. Förutom stöd för mus finns här en hel del godsaker som bland annat en integrerad version av Live Update som kan uppdatera moderkortets mjukvara direkt från UEFI BIOS utan att starta upp datorn och ladda ner filer i Windows.

msiuefi

MSI har till och med bakat in en egen webbläsare i UEFI BIOS som man ska kunna använda som ”bakdörr” när Windows-installationen eller systemet i övrigt strular. Exakt vilken funktionalitet det handlar om vet vi inte riktigt, men man ska kunna surfa efter felsökningsguider eller ladda ner uppdateringar åtminstone.

MSI:s nya X79-moderkort i sin tur kommer att utrustas med allt från PCI Express 3.0 till överklockningsfunktioner direkt på moderkortet. Den gigantiska LGA2011 sockeln rymmer givetvis Intels nya Sandy Bridge E-processorer samt fyra minnesmoduler – två på vardera sida om sockeln – med varsin minneskanal till processorn.

msix79

Intel lanserar LGA2011-plattformen under fjärde kvartalet och då lär vi veta mer om MSI:s moderkort.

Källa: Engadget

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments