Small preview image

Moderkortstillverkaren MSI har länge pratat om sina tunna datorer i X-Slim serien och nu börjar man på allvar närma sig den slutgiltiga lanseringen. MSI har meddelat att den första modellen ser ut att bli MSI X340 som baseras på Intels helt färska CULV plattform (Consumer Ultra Low Voltage). MSI har redan presenterat sin X340 modell i detalj och med en 13-tums bredbilds display är denna skapelse mellan 6mm och 19.8mm tunn beroende på vart man mäter. Vikten ligger på endast 1.3kg med datorns 4-cells batteri som borde räcka till flera timmars användning även om det också finns ett 8-cells batteri som tillval.



Intels SU3500 processor har en klockfrekvens på 1.4GHz och en maximal strömförbrukning på 5.5W vilket gör datorn ordentligt strömsnål, vilket också är grundtanken med CULV-plattformen.


Nu har har MSI avslöjat att de man ska börja skeppa de första X340 datorerna redan under slutet av denna månad. Tyvärr än så länge bara i USA, men som den första CULV-baserade notebooken är MSI X340 en intressant produkt på flera sätt.


ASUS har redan visat att man tänker följa i MSIs fotspår och vi har även hört rykten om andra datortillverkare som har liknande planer för Intels CULV-plattform.



Källa: MSI

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments