Small preview image

MSI Wind har varit en av de populäraste netbooksen på marknaden sedan dess lansering, men i Sverige är det ganska få som fått tag på datorn eller helt enkelt orkat vänta. Leveranstiderna har varit väldigt långa och tillgängligheten allmänt låg, MSI har skyllt på Intels Atom-processor som mer eller mindre lyst med sin frånvaro och det är svårt att inte tro på med tanke på att denna processor hittas i var och varannan bärbar dator numera. Hur som helst har nu den första modellen av MSI Wind U100 helt tagits bort från det svenska sortimentet. Från tre olika färger finns nu bara en vit model med 160GB hårddisk kvar på den svenska marknaden, men det har dykt upp nytt hopp.



MSI arbetar nämligen för fullt på en efterträdare till Wind U100 och på Fudzilla har man fått tag på ett flertal bilder av datorn som kallas U120. Den nya modellen har samma grundspecifikationer med 10″ display och en Atom-processor som förhoppningsvis finns i större kvantiteter under december månad när datorn väntas lanseras.




According to what we know so far, the new U120 will feature either a 120GB hard drive or 20/40GB SSD which will come at a later date. Other specs should be similar to the older U100, as there are no changes to the CPU or other key features. The business side of the U120 will be in its connectivity, as this one should come with 802.11n Wi-Fi and built-in 3.5G modem that will accept a SIM card. 


De få ändringar som gjorts i specifikationerna ser dock intressanta ut och om priset ligger på runt 4000 kronor, som de tidigare modellerna, kan MSI ha ytterligare en vinnare på gång. Vi kan bara hoppas på att man helt slopar sina 3-cells batterier och satsar på de kraftfullare 6-cells modellerna även i Sverige.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid