Small preview image

MSI Wind är en av många populära netbooks som använder sig av Intels budgetprocessor Atom. Men till skillnad från många tillverkare har MSI börjat erbjuda en överklockningsfunktion i sina Wind netbooks. Turbo-funktionen som kan aktiveras genom en BIOS-uppdatering gör det möjligt att öka klockfrekvensen på processorn med upp till 24% för lite extra pulver under huven. Det ger en klockfrekvens på närmare 2.0GHz för Atom-processorn som i standardhastighet arbetar i 1.6GHz. Men detta är knappast tillräckligt för alla och på nu har några australiensiska överklockare visat vad som händer om man parar en MSI Wind med lite flytande kväve.



Intels Atom-processor är knappast det optimala valet för överklockare och med sin ytterst låga strömförbrukning ger extrem kylning inte riktigt samma effekt som för dagens högprestanda processorer. Processorn gav ingen ökning i klockfrekvens när man tagit ner temperaturerna en bit under fryspunkten, men man lyckades trots allt pressa upp den strömsnåla processorn till 2.38GHz vilket är ett nytt världsrekord för Atom-överklockning på ett netbook moderkort.



Helt onödigt och oanvändbart, men det är alltid kul att se nya galna upptåg i försök att pressa dagens datorkomponenter till och förbi sina gränser. Mer information och bilder finns på XtremeSystems.org.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments