Small preview image

Små, billiga och strömsnåla datorer i alla dess former är en av de hetaste produkterna på PC-marknaden för tillfället. Netbook-marknaden frodas och nu börjar även den stationära motsvarigheten få upp farten. ASUS har gått vidare med sin Eee Box som med en Wii-liknande design ger fullgod surfprestanda i ett smidigt format. MSI har nu fortsatt på sin Wind-familj genom att lansera sin motsvarighet till Eee Box, kallad… Wind Box! Även om MSI kanske inte varit helt nytänkande i namngivningen av sin nya dator har man faktiskt tagit användarvänligheten ett steg längre.


Uppdatering: ASUS Eee Box erbjuder också stöd för VESA-montering så Wind Box är alltså inte först ut med detta.



Wind Box kan användas med sitt medföljande bordsstöd, men den slimmade datorn går även att fästa på baksidan av LCD-monitorer som stödjer VESA-standarden. Detta gör att datorn helt försvinner från skrivbordet och förvandlar datorn till en enda enhet.



Vi är helt klart med på konceptet och att bli av med PCn från skrivbordet är aldrig fel. Men ett problem som nog många kan stöta på är det faktum att VESA-fästena ofta redan används av monitorns eget bordsstöd. Så det kan vara värt att kolla upp innan man köper denna ryggsäcksdator. Specifikationerna är i övrigt nästan identiska med dem i MSIs Wind Netbook;


Intel Atom N270 (1.6GHz) processor
1GB eller 2GB RAM
160 eller 250GB hårddisk
3 USB-portar
Gigabit Ethernet
WiFi 802.11b/g
Mått: 300mm x 240mm x 65mm


Priset lär ligga runt 2500 kronor i svenska butiker.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid