Small preview image

Många hoppas nog att Apple ska lansera en egen netbook modell i sin Mac-familj. Men Steve Jobs har inte direkt visat allt för mycket intresse för en slimmad och budgetinriktad bärbar dator. Med tanke på Apples ofta imponerande marginaler kan vi se hur en prispressad Mac-modell skulle kunna störa balansen. Men skulle netbookmarknaden fortsätta att växa lär nog Apple se över sitt beslut ännu en gång. Samtidigt verkar det nu som att det redan finns ett alternativ för dem som vill köra med Apples Mac OS X operativsystem på en netbook, nämligen MSI Wind.



Det har tidigare dykt upp rapporter om användare som installerat Mac OS X på sina Wind-netbooks men problemet har varit att det inte funnits någon kompatibel drivrutin för datorns trådlösa nätverkskrets. Nu verkar det som att Realtek, som tillverkar WiFi-kretsen, råkat skicka ut en Mac OS X kompatibel drivrutin till intresserade användare. Knappast vad Apple önskat sig men däremot vad många Wind-användare eftersökt.



MSI Winds Realtek WiFi-krets aktiverad i Mac OS X


Den nya drivrutinen betyder nämligen att MSI Wind är Mac OS X kompatibel direkt från kartongen, vilket få/om någon annan netbook kan skryta med. Tyvärr är det nog inget MSI eller Apple varken uppmuntrar eller ens tillåter.


Källa: GottaBeMobile

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid