Flera moderkortstillverkare har börjat experimentera med nya färgscheman på sina moderkort efter att grönt, svartblått och svartrött länge har dominerat. För de mer minimalistiskt lagda systembyggarna visar nu MSI en modell helt i svart och vitt – Z97 SLI Krait Edition.

Färgen på moderkortet ses oftast som en mindre viktig detalj, men för moddare och systembyggare som även väger in det estetiska i bygget kan rätt färgschema göra stor skillnad. Bland de moddare som föredrar mer minimalistiska system i svart och vitt har det därför också länge funnits en efterfrågan på ett stilrent moderkort i just svartvitt.

msi_z97_krait_full

”Many of you asked for a Black & White motherboard, so we make one especially for you. Hope you casemodders like it.”

Som svar på den efterfrågan har MSI nu visat upp en ny moderkortsmodell vid namn Z97 SLI Krait Edition i ett inlägg på Facebook. Moderkortet har ett svart PCB och har bestyckats med svartvita kylflänsar, två vita DIMM-platser och två vita PCIe X16-platser. Utöver dessa finns det, egendomligt nog, vad som ser ut att vara två traditionella PCI-platser, samt tre PCIe X1-platser. För lagring finns sex SATA 6 Gbps-portar, två SATA Express samt en M.2-plats.

MSI har hittills bara släppt en bild på moderkortet utan en tillhörande specifikationslista, så det är fortfarande oklart exakt vilka portar som erbjuds på IO-panelen. Förhoppningsvis får vi veta mer om modellen under de kommande dagarna.


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
flopperOldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Riktigt fin, nästan som denna lockar mig att bygga ett Fractal system med svartvitt tema.

flopper
Medlem
flopper

stilrent.