MSI har visat upp en ny lösning som ska kyla M.2 SSD-enheter på deras kommande moderkortför att minska problem med värmethrottling.

MSI har visat upp sin så kallade M.2 Shield. En kylfläns i aluminium som ska finnas tillgänglig på vissa av tillverkarens kommande moderkort. M.2 Shield kommer att göra sitt första framträdande i och med lanseringen av 200-serien av sockel 1151-moderkort.

M.2 SSD-enheter, speciellt de som är av lite högre rang har en tendens att bli väldigt varma. Detta leder i sin tur att deras prestanda kan sjunka under längre perioder av användande. Helt enkelt för att SSD-enhetens styrkrets sänker sin klockfrekvens när temperaturen stiger. MSI hoppas att minska detta problem med en kylfläns designad för just M.2-enheter.

1fe6d395e2ef

M.2 Shield är SSD-kylning för heta prestandaenheter

M.2 Shield kommer att ha stöd för M.2 enheter från storleken M.2 2280 (80 millimeter) ner till M.2 2242 (42 millimeter). Kylflänsen har en värmekudde monterad på insidan som sedan får kontakt med SSD-enhetens minnesmoduler och kontrollerkrets. Värmen från dessa komponenter leds senare över till aluminiumflänsen med hjälp av värmekudden.

Huruvida denna lösning hjälper med värmeutvecklingen hos högpresterande M.2-enheter återstår. Det ska även sägas att värmethrottling påverkar olika enheter olika mycket samt att chassikylning och övriga komponenter kan påverka. Lanseringen av Intel Kaby Lake och 200-seriens moderkort är bara lite mer än en månad bort. Så det lär inte ta allt för lång tid innan M.2 Shield sätts på prov.

Test: Samsung 960 Evo – En klockren SSD för entusiaster

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid