MSI visar inte mindre än fem olika modeller av GTX 1080 på Computex och i fokus står den nya kylarlösningen Twin Frozrz VI och fabriksöverklockning.

MSI firade nyligen sitt 30-årsjubileum och på plats på evenemanget fanns hedersgästen Jen-Hsun Huang, VD för Nvidia, av den anledningen att man har ett nära samarbete som sträcker sig 30 år bak i tiden. MSI har varit en viktig partner för Nvidia genom åren och man visar det tydligt när man på Computex ställer fram de egna modellerna av Geforce GTX 1080.

LED-belysning och nytt namnschema

På menyn finns det inte mindre än fyra olika modeller, och fler är på väg, där olika kylarlösningar och klockfrekvenser skiljer dem åt. MSI har för i år valt att möblera om lite med Gaming-serien grafikkort. Namnet får ett tillskott av en ny bokstav vilket gör att man skjuter in en extra modell i Gaming-serien med lite högre klockfrekvenser och några fler kosmetiska tillägg. För Pascalbaserade grafikkort blir de nya namnet GTX 1080 Gaming X och GTX 1080 Gaming Z, där Gaming Z-modellen kommer att få högre klockfrekvenser från fabrik och en RGB LED-belyst bakplatta (Gaming X har en bakplatta också, dock utan ljus). Båda grafikkorten i Gaming-serien har RGB LED på framsidan.

Den tystgående Twin Frozrz-kylaren får även den en uppgradering till version 6. Nytt för version 6 är Torx 2.0-fläktar som enligt MSI skapar 22 procent mer lufttryck än föregångaren. Kylflänsarna har fått en ny design och är numera formade så att luften lättare ska tränga in mellan flänsarna, och till sist har man valt att ändra på värmeledningsrören från runda till släta, fyrkantiga istället för att maximera värmeledningsförmågan genom den nu större kontaktytan.

Tittar vi lite på grafikkortsspecifikationerna så ser vi att Gaming-serien GTX 1080 kommer likt förra året med tre olika klocklägen. Standardläget ”Gaming mode” för GTX 1080 Gaming X har klockfrekvensen 1 683 megahertz och en Boostfrekvens på 1 822 megahertz. För GTX 1080 Gaming Z har MSI inte lämnat några uppgifter men man menar att Gaming Z kommer att ha högre klockfrekvenser än lillebror Gaming X.

Geforce GTX 1080 Sea Hawk med hybridkylare

På Computex visar MSI även upp GTX 1080 Aero, med en kylare likt referenskylaren (och Sea Hawk modellen) som blåser varmluft ut från chassit. Klockfrekvensen landar på 1 632 megahertz och Boostfrekvensen på 1 771 megahertz.GTX_1080_Sea_Hawk

MSI har till lanseringen av GTX 1080 valt att samarbeta med Corsair. MSI GTX 1080 Sea Hawk blir namnet på grafikkortet med en hybridkylare från Corsair. Klockfrekvensen landar på 1 847 megahertz och Boostfrekvensen på 1 847 megahertz. Hur bra hybridkylaren är återstår att se.MSI-GTX-1080-ARMOR-2x

Sist ut är MSI GTX 1080 Armor med en minimal design i svart och vit. Kylarlösningen består av en kylfläns och dubbla fläktar. Klockfrekvensen landar på 1 657 megahertz och Boostfrekvensen på 1 797 megahertz.

När det kommer till prissättningen är det lite knepigt för det skiljer vid skrivande stund väldigt lite mellan dessa modeller. Aero får det lägsta priset på 7 290 kronor, tätt följt av Armor på 7 490 kronor. Toppmodellen Gaming X får ett pris på 7 699 kronor.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid