MSI utökar sitt sortiment med ett nytt Geforce GTX 980 Ti-grafikkort som anspelar på guldinspirerad premiumdesign. Det är fortfarande företagets Twin Frozr IV-kylare som ligger till grund, men med värmerör och kylflänsar i koppar samt en fabriksöverklockad grafikkrets.

För snart ett år sedan lanserade MSI sitt Geforce GTX 970 Golden Edition, med ett guldinspirerat designstuk baserat på en Twin Frozr-kylare med kopparkylflänsar. Samma koncept används nu även till en mer påkostad storebror som får namnet Geforce TX 980 Ti Golden Edition.

Kylaren får samma designstuk som till Geforce GTX 970-varianten, men med totalt sex rejäla värmerör, samtliga i nickelpläterat koppar. Draklogotypen på baksidan samt de detaljer på plastdelen av kylaren som annars hade varit röda har fått gul färg. Modifikationerna innebär inte bara att kortet ser annorlunda ut än MSI:s ordinarie variant av GTX 980 Ti, utan även att det blir något tyngre – 1,338 kilo istället för 1,068 kilo.

Själva grafikkretsen levereras med en fabriksöverklockning till 1 190 megahertz i basfrekvens respektive 1 291 megahertz i boostfrekvens, samt en mild minnesöverklockning till 7 096 megahertz, så något bättre prestanda än den ordinarie ”Gaming”-versionen är att vänta.

Inget lanseringsdatum eller pris har offentliggjorts, men vi bör räkna med åtminstone ett par hundralappar i prispåslag.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid