MSI:s senaste familj av bärbara datorer kallad Summit tar ett par steg bort från de sedvanliga enheter med ”gaming” estetik och fokuserar istället på en stilren design utan en massa extradetaljer samt introducerar företagets nya logotyp.

MSI har nu introducerat sin senaste familj av bärbara datorer kallad ”Summit”. I denna ingår de två serierna ”Summit E” och ”Summit B”. Båda tar klivet bort från aggressiva linjer och RGB-belysning och lägger istället sin fokus på ett stilrent, diskret yttre.

Båda serier kommer med två olika modeller. Samtliga med Intels elfte generation Core-processorer ur ”Tiger Lake”-familjen och stöd för Thunderbolt 4.

MSI Summit E

E-serien kommer med vad som verkar vara ett större fokus på kreativt arbete. Här ser vi diskreta grafikkort som sträcker sig upp till Nvidias GTX 1650 Ti Max-Q. E-serien kommer utrustad med antingen en 14″ eller 15,6″ 4K-skärm. Alternativt går det att få modeller med bildskärmar i samma storlek men med 1 080p IPS-touchskärmar.

Summit E15 kommer med stöd för två NVMe SSD-enheter, ena med PCIe 4.0-anslutning och den andra med PCIe 3.0. Vad gäller Summit E14 rör det sig om en ensam anslutning med PCIe 4.0.

Vad gäller externa anslutningar hittar vi två Thunderbolt 4-portar, två USB 3.2 Gen 2 i Typ-A format. E15 kommer med en HDMI-port medans E14 kommer med en extra USB 2.0 Typ-A. Båda modeller utrustas med en MicroSD-kortläsare och den sedvanliga komboutgången för mikrofoner och hörlurar.

MSI Summit B

Summit B-seriens två modeller kommer båda med Intel Iris Xe-grafik, Full HD IPS-paneler, en ensam Thunderbolt 4-anslutning, dubble USB 3.2 Gen 2 Typ-A, en HDMI-anslutning och microSD-läsare. Självklart kommer dessa även med en kontakt för mikrofoner/hörlurar.

Här kan kunder välja mellan en skärm som täcker ”nära 100 procent” av sRGB färgspektrumet eller en med stöd för 45 procent av NTSC färgskalan.

Vad gäller lagring kommer dessa modeller med samma alternativ som E-serien. Den större modellen med en 15,6″ skärm kan husera två NVMe SSD-enheter varav ena är PCIe 4.0. Den mindre kommer med en enda PCIe 4.0-anslutning.

Uppdateringar till existerande produkter

Utöver den nya produktfamiljen har MSI även uppdaterat sina existerande produkter ur Prestige och Modern-familjerna. Här handlar det också om Tiger Lake-processorer och en rad nya tillgängliga färger att få datorerna i.

Prestige-serien får även en helt ny modell vid namn Prestige 14 Evo. Detta blir då en av de första datorerna som certifieras med Intels nya Evo-märkning. Detta är då för datorer som ska erbjuda heldagsbatteritid och stöd för snabbväckning från viloläge.

MSI nämner dessvärre inga lanseringsdatum eller prislappar för sina nya datorer i sitt pressmeddelande.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid