MSI är en av många tillverkare som kommer att presentera nya bärbara datorer under CES i Las Vegas i början av nästa år. En av de modeller som man redan nu släppt lite kort information om är sin 15,6-tums CR650 modell som kommer att utrustas med en strömsnål AMD Zacate APU med dubbla kärnor och inbyggd GPU.

MSI CR650 ska använda sig av en AMD E-350 CPU som med två stycken processorkärnor från Bobcat-arkitekturen har en klockfrekvens på 1,6 GHz och en strömförbrukning på endast 18 watt. I denna förbrukning ingår även kretsens inbyggda grafikdel som med namnet Radeon HD 6310 ska få 80 streamprocessorer och en klockfrekvens på 500 MHz.

AMD E-350 har utvecklats under namnet Zacate och ingår i den bärbara processorplattformen Brazos, en plattform som kommer att dyka upp främst i strömsnåla bärbara datorer, men även i stationära system där fokus ligger på låg strömförbrukning och värmeutveckling.

Att MSI nu använder AMD:s Zacate APU i en förhållandevis stor bärbar dator kommer kanske som lite överraskande men visar samtidigt vilka ambitioner AMD har inför nästa år.

msizacate

Källa: TechPowerUp

Annons

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonSwedish Berserkdonnie Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
donnie
Gäst
donnie

Zacate ska in i min nya HTPC. Längtar tills man får se lite ITX kort ute som baseras på Brazos.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”donnie”]Zacate ska in i min nya HTPC. Längtar tills man får se lite ITX kort ute som baseras på Brazos.[/quote]

Håller med dig till 100% ! 😀

Jacob Hugosson
Medlem

Nu kommer det kända ”det ser ut som” men det ser ut som att den där datorn kommer tillhöra MSI:s budget utbud. Skulle gilla en 13.3″ med E-350 för en ~4000kr ^^