Mycket har tidigare pekat på en lansering av entusiastplattformen Rocket Lake-S under första kvartalet av 2021. Nu meddelar en representant från MSI att de nya processorerna och tillhörande moderkorten kommer till butiker i slutet av mars.

Rocket Lake-S väntas bli en stor och viktig nyhet för Intels entusiast-orienterade processorer. Även om den nya generationen kommer att stanna kvar på 14 nm-teknik, väntas en ny arkitektur göra stor skillnad för prestanda. Förbättringar är väl behövda efter att AMDs senaste generation av Ryzen-processorer passerat Intel i prestanda över en kärna. Nu bekräftar en representant från MSI att lanseringen av Rocket Lake-S är tänkt att ske i slutet av mars.

Bekräftelsen kommer från ett forum där en officiell MSI-representant bekräftar uppgiften. Foruminlägget har redigerats för att ta bort uppgiften men inlägget fångades innan dess. Det är definitivt möjligt att representanten har hittar på uppgiften eller skrivit fel. Det är dock en uppgift som MSI rimligtvis har tagit del av. Rykten pekar nämligen på att Intel planerar att presentera Rocket Lake-S på den digitala CES-mässan nästa vecka och att även moderkortstillverkare ska visa nya moderkort på samma mässa. Information om den kommande lanseringen väntas med andra ord snart från andra håll.

Inkluderat i meddelandet på forumet finns information om moderkort i 400-serien som påstås uppdateras för att ge stöd åt Rocket Lake-S. Det kommer inte som någon större överraskning men är givetvis trevliga nyheter. Värt att komma ihåg är att nästa generation av processorer från Intel väntas byta sockel. Det kommer alltså inte finnas stöd för 400-serien bortom Rocket Lake-S.

Rocket Lake utmanar Ryzen 7 5800X i Geekbench

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid