Small preview image

MSI Radeon HD 3870 X2 lär dyka i början på nästa vecka tillsammans med övriga tillverkares nya HD 3870 X2 kort. Vad som är extra intressant med AMDs Radeon HD 3870 X2 kort är att dem ska gå att använda i en CrossFireX konfiguration vilket kort och gott betyder två kort med fyra grafikkärnor. Med andra ord har AMD/ATI för första gången ett svar på NVIDIAs Quad SLI och det ska bli spännande att se hur de båda teknikerna står sig mot varandra. Redan nu har vi lyckats få tag på en av de första bilderna av ett Radeon HD 3870 X2 CrossFireX system från MSI där det förutom de två grafikkorten även syns ett Intel X48 baserat moderkort som lär dyka upp inom en ganska snar framtid.



En liten hake är dock att AMD fortfarande inte har fungerande CrossFireX drivrutiner klara. Men de ska dyka upp inom några månader under första kvartalet. Men här nedan är i alla fall en exklusiv titt på ett MSI-komponerat system.


Uppdatering: Efter lite närmare undersökning har det visat sig att moderkortet på bilden förmodligen inte är ett X48 baserat moderkort utan i själva verket ett MSI K9A2 Platinum (AMD 790FX). Vi väntar fortfarande på bekräftelse om detta men med största sannolikhet handlar det alltså inte om ett X48 baserat moderkort. Tack Kriller för tipset!


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid