MSI ger sig nu in på marknaden för datorskärmar som riktar sig mot gamers och detta görs med serien Optix som till en början dyker upp i två modeller.

MSI har nu avtäckt två nya bildskärmar som ska rikta sig mot gamers. Denna nya serie går under namnet OPTIX och kommer att dyka upp i en modell på 24 tum och en större på 27 tum.

Båda skärmarna delar många specifikationer, då de båda är utrustade med TN-paneler från Samsung med en responstid på 4 millisekunder (GTG), uppdateringsfrekvens på 144 hertz och en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar. Betraktningsvinklarna är 178° / 178° på båda modellerna och båda kommer även med stöd för AMD Freesync. Både den mindre G24C och den större G27C har välvda paneler.

 

Kostnadseffektiva paneler – men okänt pris

Det som skiljer skärmarna åt förutom storleken är att den mindre modellen kommer med en enklare design som endast tillåter användare att höja och sänka skärmens position. Medans den större modellen även går att vinkla uppåt eller nedåt.

När det gäller anslutningar så kommer skärmarna utrustade med Displayport 1.2a, HDMI 1.4a och DVI.

Vad prislapparna för skärmarna kommer att landa på är vid skrivande stund oklart. Faktumet att MSI valt att använda TN-paneler snarare än IPS antyder dock att man siktar på en lite lägre prisklass än konkurrerande toppmodeller från Asus eller Acer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid