Efter att konkurrenten Asus har fått goda omdömen för sina grafikkort ur DirectCU Mini-serien, anpassade för mITX-spelsystem, så arbetar MSI nu på en egen variant för den mindre formfaktorn. Även om inget produktnamn är officiellt skyltat så har vi fått se bilder på nykomlingen.

We’re very close to expanding out GAMING family with two new members, a Mini-ITX GAMING motherboard and Mini-ITX GAMING graphics card. Can you already recognize some of the features?

Så lyder meddelandet som taiwanesiska MSI postat på sin facebooksida tillsammans med en bild på sitt nya grafikkort. Vi har ännu inte fått några detaljer alls gällande vad det är för grafikkort, mer än att det kommer lanseras i samband med ett nytt moderkort i miniITX-format och att de båda kommer tillhöra företagets Gaming-serie.

MSI-Mini-ITX-series

Klicka för fullstor upplösning

Det är SLI-kontakter vi ser på grafikkortets sida, så det rör sig om en krets från Nvidia. Det kan mycket väl vara ett GTX 760, samma krets som konkurrenten Asus gjort en minivariant av i väldigt snarlik formfaktor. Vi kan även se att det använder sig av en ensam 8-pins strömkontakt, en ensam fläkt och har endast en DVI-utgång.

Vad gäller moderkortet är det av Intel-variant, med fem SATA-portar, två minnesplatser och vad som tycks vara ett trådlöst nätverkskort anslutet över mini PCIe. Båda produkterna går i Gaming-seriens traditionella svartröda färger med draklogotyp.

Vi bör få veta mer om både moderkortet och grafikkortet inom kort, och tills dess kan du läsa vårt test av Asus GTX 760 DirectCU Mini här.

Källa: MSI


Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AmiDoncFredrik WahlströmOSL Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
OSL
Gäst
OSL

Även om jag uppskattar grafikkortet i mini-ITX format (till exempel en liten gaming PC), skulle jag önska att kylaren var utformad för att pressa den varma luften ur chassit och inte runt skåpet, som snabbt blir för varmt 😥

Fredrik Wahlström
Gäst

När ska det komma stöd för 32GB ram så jag kan få en liten photoshop-burk? 😕

AmiDonc
Medlem
AmiDonc

[quote name=”Fredrik Wahlström”]När ska det komma stöd för 32GB ram så jag kan få en liten photoshop-burk? :-?[/quote]

Har den inte stöd för det.? Är det chipset som begränsar det?. Vore kul annars att slänga in två Kingston HyperX Genesis 32GB DDR3 SDRAM Memory Module

Model: KHX1600C9D3K8/32GX