MSI har under CES 2004 mässan i Las Vegas visat upp deras nya MSI Mega PC barebone. De flesta av er känner igen MSI Mega PC sedan tidigare då den första modellen funnits på marknaden ett bra tag nu. Ursprungsmodellen var utrustad med diverse godsaker som LCD-display, radio-tuner och möjlighet att spela musikskivor utan att boota datorn. En av akilleshälarna var SiS650-chipset som systemet baserades runt, det saknade lite prestanda jämfört med Intels motsvarigheter och hade heller inget stöd för 800 MHz FSB-processorer.
Men nu är det alltså dags för en uppföljare till MSI Mega PC och här bjuds vi på många nya features.
Först och främst är barebonet baserat på Intels 865G-chipset som ger fullt stöd för 800 MHz FSB och HyperThreading. Hi-Fi-mode är fortfarande en av huvudegenskaperna och tillåter alltså systemet att spela upp CDs med antingen vanlig musik eller MP3s utan att boota datorn. På frontpanelen finns alla behövliga knappar för att byta låt och stoppa en spelning fortfarande utan att boota datorn.
Vad som är helt nytt är LCD-displayen som är en färgbaserad baklyst modell, ganska lig displayen på en vanlig Hi-Fi stereo eller bilstereo.
Mega PCn är även utrustad med en integrerad 6-in-1 kortläsare, mängder av anslutningsmöjligheter och en IR-fjärrkontroll.


MSI marknadsför Mega PCn som ett HTPC barebone men hymlar inte över att det även kan fungera bra som en spelkonsol med rätt tillbehör.
Vi hoppas att vi snart kan få in detta system i testlabbet för att se om det kan leva upp till dess fina specifikationer.Läs mer om MSI Mega PC.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid