MSI Geforce GTX 980 Ti Lightning har nu officiellt lanserats och blir med det ett av de mest extrema grafikkorten på dagens marknad. Förutom en överklockad GM200 GPU laddar MSI med ett skräddarsytt kretskort som levererar både en massiv spänningsdel och påkostade komponenter. Komponenter som kyls av en kylare kapabel att hantera 700 watt värmeenergi.

Lightning-versionen av Geforce GTX 980 Ti är som tidigare modeller i MSI:s entusiastserie något utöver det vanliga. Grafikkortet kommer i traditionsenligt gulsvart färgtema och bygger på ett rejält påkostat kretskort. Kretskortet är både längre och högre än Nvidias referensvariant och huserar kondensatorer, spolar och spänningsregulatorer som ingår i MSI:s Military Class 4 certificering. Spänningsdelen är på totalt 15 faser (12 för GPU samt 3 för minne) och kretskortet är tillverkat med 10 separata lager.

Förutom kretskortet har MSI bokstavligt talat lagt stor vikt vid grafikkortets kylare och kortet väger inte mindre än 1 365 gram. Deras Trifrozr-kylare är utrustad med tre stora fläktar som mäter 90 millimeter i diameter och har både traditionella samt kringspridande fläktblad för att generera högt lufttryck även vid låg ljudnivå. Den massiva aluminiumflänsen matchas med en nickelpläterad kopparbas och tre rejäla värmeledningsrör på 8 millimeter i diameter. Enligt MSI ska kylaren på GTX 980 Ti Lightning vara kapabel att hantera en värmeeffekt på närmast hissnande 700 watt.

Som övriga kort i Lightning-familjen ber samtidigt kortet för ännu tuffare behandling och kommer med ett dedikerat LN2-läge för kylning med flytande kväve. Det finns även mätpunkter för spänningar, tre temperaturdioder för GPU, minne och PLL samt möjlighet att pressa spänningarna längre än på de flesta vanliga GTX 980 Ti-kort.

MSI Geforce GTX 980 Ti Lightning har en GPU-frekvens på 1 203 megahertz samt en boostfrekvens på 1 304 megahertz direkt från fabrikshyllan. Även grafikminnet är marginellt överklockat med en frekvens på 7 096 megahertz men tillverkaren förväntar sig inte att potentiella kunder ska nöja sig här utan göra mycket av arbetet på egen hand.

MSI har inte avslöjat exakt när grafikkortet ska finnas i butik och inte heller någon prislapp, räkna dock med en rejäl sådan.

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid