MSI presenterar GTX 1050 Ti LP som med en design i lågprofil riktar sig mot riktigt små speldatorer och 1080p-gaming.

MSI Geforce GTX 1050 Ti 4GB LP är inte som alla andra Pascal-grafikkort på marknaden. Det baseras på Nvidias senaste mellanklasskort GTX 1050 Ti men till skillnad mot konkurrenterna är kortet tillverkat i lågprofil. Detta betyder att MSI lyckats trycka in en GP106 GPU, 4 GB GDDR5-minne samt alla övriga kretsar på ett extremt lågt kretskort.

Tanken är att grafikkortet ska kunna hitta plats även i mindre datorchassi. Exempelvis låga ITX-chassi för en smidig gamingdator i vardagsrummet eller helt enkelt en spelkapabel kontorsdator.

GTX 1050 Ti LP levererar 1080p prestanda

Geforce GTX 1050 Ti är som vi tidigare konstaterat ett grafikkort för spel i 1080p-upplösning. Det levererar ofta prestanda tillräckligt för att driva titlar i runt 60 fps med höga grafikinställningar. Vilket betyder att även MSIs lågprofilskort bör kunna leverera en vettig bas för gamingdatorer i lågprofil.

Grafikkortet är även förhållandevis kort med en längd på 182 millimeter men är dock desto tjockare. Den förhållandevis begränsade kylaren har två små fläktar och kräver två expansionsplatser för att få plats. Vilket kan komma att bli ett problem i vissa chassi.

Grafikkortet är utrustat med utgångar för DVI, HDMI 2.0 samt Displayport 1.4. Klockfrekvenserna ligger på 1 290 megahertz bas och 1 392 megahertz boost. Grafikkortet kräver ingen extra strömförsörjning förutom sin PCI Express-port och ska använda sig av military-grade class 4 komponenter. Vilket kort och gott betyder att de bör vara lika kapabla som MSI:s större och kraftigare grafikkort.

MSI har inte bekräftat något pris eller lanseringsdatum för Geforce GTX 1050 Ti 4GB LP.

Test: Nvidia Geforce GTX 1050 Ti från MSI – Två budgetkort med potential

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid