MSI fortsätter sin satsning på bärbara gamingdatorer och laddar nu med nya processorer och grafikkretsar i den förhållandevis slimmade modellen GS40 Phantom. Med en profil på lite drygt 2 centimeter ryms en Core i7-6700HQ Skylake CPU, en kraftfull Nvidia Geforce GTX 970M grafikkrets samt en ”Super port” med stöd för 10 Gbps samt hög laddningskapacitet.

MSI GS40 Phantom är en gaming laptop som försöker att kombinera design och mobilitet med hög prestanda. Den 14 tum stora 1080p-skärmen med antireflekterande ytbehandling ryms i ett stilrent mattsvart aluminiumchassi som mäter 2,1 centiemter i profil och har en vikt på endast 1,6 kilo.

GS40 Phantom kommer trots detta med en ganska gedigen specifikationslista där vi bland annat kan bocka av en Skylake-baserade CPU med Intel Core i7-6700HQ på 2,6-3,5 gigahertz samt ett Geforce GTX 970M-grafikkort från Nvidia. Datorn utrustas med 16 gigabyte DDR4-2133 minne samt en kombinerad lagringslösning med en riktigt snabb PCIe Gen3x4 SSD på 128 gigabyte (upp till 2 200 megabyte per sekund) samt en 1 terabytes mekanisk hårddisk.

Andra noterbara funktioner är en Killer E2400 nätverksprocessor, SD-kortsläsare, dubbla USB 3.0-portar samt Dynaudio Tech-högtalare och ett bakbelyst tangentbord tillverkat av Steelseries.

MSI trycker även på sin ”Super port” som i själva verket är en USB 3.1 Type-C port som kan användas för att föra över data i 10 gigabit per sekund eller för den delen ladda externa enheter med upp till 3 ampere.  Det går även att seriekoppla dubbla 4K-skärmar över porten för den som vill utöka skärmytan.

MSI GS40 Phantom kommer att börja säljas i svenska butiker i mitten av november med en prislapp på 17 990 kronor inklusive moms.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedIsobit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Isobit
Gäst
Isobit

synd att de envisas med den fula GAMING SERIES loggan