MSI ger inte upp på GPU-mining och presenterar färdigbyggda monsterriggar

0

Utvinning av kryptovalutor har varit ett av de största samtalsämnena under det gångna året och MSI har inte gett upp på GPU-mining där stora uppsättningar grafikkort används i tandem för att leta digitala pengar.

Sedan länge är dagarna då en mining-rigg byggd med hjälp av överblivna datorkomponenter och halvtaskig entusiasm och tjäna hiskeliga pengar på det borta. Marknaden för kryptovalutor är en ständigt instabil tingest och för varje dag blir det svårare och svårare att gräva fram några digitala guldmynt.

MSI har dock inte gett upp hoppet på riggar som nyttjar grafikkort för utvinnande och visar under Computex 2018 upp nya lösningar för den som vill ge sig in på marknaden för kryptovalutor.

MSI erbjuder sina lösningar som antingen barebones-chassin, eller som kompletta riggar. Grundmodellen kommer med plats för 12 grafikkort, ett moderkort med en enklare Pentium-processor samt 8 gigabyte (GB) RAM. Till detta går det sedan att köpa till grafikkort i form av RX 470 från AMD eller grafikkort baserade på Nvidias grafikprocessor GP104.

Vad för prestanda man får ur riggarna beror helt på vad för grafikkortsmodeller man trycker in. Enligt MSI ska man med GP104-lösningar nå omkring 500 megahash. Medans med en uppsättning RX 470 dippar denna siffra ner till cirka 350 megahash. Dessa siffror gäller för utvinning av kryptovalutan Ethereum.

MSI erbjuder sig även att montera ihop riggen och installera antingen Windows 10 eller Linux som operativsystem. Inuti operativsystemet kan de olika grafikkorten sedan övervakas och överklockas genom ett webbläsarbaserat gränssnitt.

Prismässigt hamnar dessa lösningar på omkring 60 000 till 70 000 kronor för riggen med en uppsättning RX 470. För GP104-lösningen går priset upp till mellan 80 000 och 90 000 kronor. Detta tillsammans med en redig strömförbrukning gör seriöst mining till en investering som heter duga i dagens läge.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid