MSI GeForce GTX 670 ser ut att bli ett av de första levande bevisen på att grafikkortstillverkaren Nvidia står nära till hands att lansera en ny instegsmodell i Kepler-familjen. Som ett smärre bantat GTX680-kort handlar det dock inte om någon budgetmodell utan ett kort i prestandaklassen.

Nvidias andra singel-GPU grafikkort med nya Kepler-arkitekturen blir som bekant en avart på nya populära GeForce GTX 680. Nvidia har genom att på sedvanligt vis koppla loss en del av beräkningsenheterna i grafikkretsen – i detta fallet GK104 – bantat både prestandan och produktionskostnaderna. Resultatet är ett grafikkort man döpt till GeForce GTX 670 och som kommer rustat med 1 344 CUDA-kärnor samt 112 texturenheter, att jämföra med 1 536 resp. 128 för storebror GTX 680.

msi670

De specifikationer som nyligen läckt ut på Internet för Nvidias nya grafikkortsmodell har nu blivit mer eller mindre bekräftade av ett bildgalleri där MSI:s kommande GeForce GTX 670-kort fångats på bilder. MSI GeForce GTX 670 kommer utrustat med 2GB GDDR5-minne, men märkt med ”OC Edition” är det fullt möjligt att kortet kommer med spetsade klockfrekvenser jämfört med referensvärdena på 900 MHz GPU resp. 1 250 MHz minne (5 000 MHz effektivt).

msi6702

msi6704

Grafikkortet ser ut att få en egen mönsterkortsdesign där vi bland annat kan notera att Nvidias ovanliga placering av strömkontakterna fortsätter. Denna gång sitter två 6-pins kontakter förvisso bredvid varandra, men istället närmare mitten av kortet än i slutet.

Grafikkortsutgångarna vi kan räkna in är två DVI-anslutningar, en HDMI-utgång samt en DisplayPort. Någon prislapp på grafikkortet är ännu inte spikat men lanseringsdatumet väntas ligga någon gång i mitten av maj månad.

Källa: MyDrivers


Relaterade nyheter:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

DispalyPort.. :-* ..OK ..ehm.