Bärbara speldatorer blir alt, men bärbara datorskärmar står relativt stilla jämfört med stationära – men snart kommer de första 120 Hz-modellerna.

Spelmässan Gamescom, och därefter elektronikmässan IFA, står inför tröskeln och inte minst är det nya gamingprodukter som står på tapeten inför hösten. Inför skolstarten och de två stora mässorna har Taiwanesiska MSI gett en försmak på några av sina kommande bärbara speldatorer, som bland annat kommer med uppdaterade skärmar.

Merparten av specifikationerna är fortfarande inte offentliggjorda, men däremot slår MSI en skara nya bärbara gamingdatorer (GT73VR, GT72VR, GS73VR samt GE72VR), som ska klara av en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och en responstid på 5 millisekunder.marshall

Tresiffriga uppdateringsfrekvenser är idag en vanlig förekomst bland externa spelskärmar, men majoriteten av alla bärbara datorer, även gaminganpassade sådana, ligger idag kvar på traditionella 60 hertz. Enligt MSI innebär den snabba panelen, som använder 1080p-upplösning, att de nya datorerna får de snabbaste bärbara datorskärmarna på marknaden. Modellerna kommer även gå att köpa med en 4K-upplöst IPS-panel om så önskas.

Med det sagt är MSI inte först med sin 120 Hz-satsning – konkurrenten Asus skyltade med snabbare AHVA-skärmar på 120 Hz i sina ROG-speldatorer inför Computex, men dessa modeller finns ännu inte ute på marknaden.

MSI skyltar även med funktioner som uppdaterade ljudkort och nytt kylningssystem kallat Cooler Boost 4, men exakt vilka processorer och grafikkretsar som används är fortfarande inte bekräftat. Gissningsvis är det de nya mobila Pascal-baserade kretsarna från Nvidia som sitter under huven, men innan det är bekräftat från Nvidia eller MSI är det ingenting vi kan ta för givet.

Mer information förväntas dyka upp under Gamescom, som går av stapeln den 17 augusti i Cologne – Nordichardware kommer även vara på plats och leverera mässbevakning under nästa vecka.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Patrik Persson1984 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
1984
Gäst
1984

Värst vad 60hz var suddingt, snacka om att överdriva skillnaden

Patrik Persson
Gäst

Tycker ni ska köra mer på video’s istället för skrift. mer intressant och fler som kollar till. 😀