AMD:s tredje generations Threadripper-processorer är snart här och nu ser det ut som att moderkortstillverkaren MSI har röjt sin moderkortsmodell Creator TRX40 för den kommande processorfamiljen.

Den tredje generationens Threadripper-processorer från AMD kommer att lanseras under november månad. Lanseringen kommer att ske samtidigt som AMD:s flaggskeppsenhet för processorsockeln AM4, Ryzen 9 3950X. Däremot har vi inte hört mycket information angående den plattform som ska husera de kommande Threadripper-processorerna och hur denna kan skilja sig från dagens plattform.

Det har tidigare ryktats att moderkortstillverkare med siktet inställt på den nya plattformen kommer att få tre olika styrkretsar att välja mellan. Dessa tros gå under namnen TRX40, TRX80 samt WRX80 där den förstnämnda spekuleras bli den som tar över stafettpinnen från dagens X399-plattform medans resterande två blir mer och mer inriktade till arbetsstationer.

Detta är dock endast spekulationer än så länge. Däremot ser det ut som att i alla fall TRX40 är på väg tillsammans med de kommande processorerna. Tillverkaren MSI har lanserat en kampanjsida där det framgår att kunder som köper och ett av företagets moderkort och lämnar en recension av produkten kan få ett presentkort hos plattformen Steam värt 25 dollar. Bland de moderkortsmodeller som hemsidan listat fanns en modell vid namn Creator TRX40 tillgänglig under en kort tid.

Trots att MSI sedan lanseringen av kampanjsidan tagit bort Creator TRX40 från listan är dess korta tid på hemsidan ännu en indikator på att kan vara minst en ny styrkrets på väg från AMD som ska gå hand i hand med tredje generationens Threadripper.

Dessvärre återstår det fortfarande att se vad som kan komma att skilja denna potentiella nya styrkrets från dagens tillgängliga plattform. Även ryktena kring att Threadripper 3000-serien får tillgång till tre olika styrkretsar är något som ännu inte har bekräftats vara sanna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid