MSI var den första moderkortstillverkare som lanserade ett kort med LucidLogix grafikbryggkrets HydraLogix. Nu har det dykt upp information om tillverkarens värstingmodell för Sandy Bridge-plattformen – MSI Big Bang Marshall – som förutom en Hydra-krets utrustas med inte mindre än 8 stycken grafikkortsplatser.

MSI Big Bang Marshall kommer att använda sig av Intels P67-styrkrets och ger stöd för de nya mellanklassprocessorerna Sandy Bridge med LGA1155-sockeln. Även processorn i moderkortet är väl omhändertagen då vi hittar hela 18-strömfaser samt fyra stycken DDR3-2000 minnesplatser och inte mindre än två stycken 8-pins strömkontakter samt en ensam 6-pins strömkontakt, den senare troligtvis för grafikkorten.

bigbangmarshall1_dh_fx57

Huvudnumret är som väntat LucidLogix-kretsen som gör det möjligt för grafikkort av olika modeller att kommunicera med varandra och även om vi är osäkra på att systemet idag inte hanterar fler än fyra grafikkort i en multi-GPU konfiguration finns det flera intressanta möjligheter med ett kort som huserar inte mindre än åtta stycken PCIe x16-platser.

bigbangmarshall2_dh_fx57

Andra trevliga funktioner är mätpunkter för spänningar, OC Genie överklockningsknapp, dubbla Gigabit Ethernet-utgångar, USB 3.0, SATA 6,0 Gbps samt 8-kanals ljudkrets.

MSI Big Bang Marshall visar att LucidLogix i allra högsta grad fortfarande är med i spelet och det enda vi nu vill veta är prislappen på MSI:s moderkort när det hittar till butikshyllorna i början av nästa år.

Källa: Donanimhaber

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AmiDoncMean MachineAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Ooooh, brutalt. I like it.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Skulle nog tippa på fyra portar med 8x bandbredd, eftersom det fetaste Hydra-chippet verkar ge 32x PCI-E-lanes som mest. Hur resten fungerar vetefasen.

AmiDonc
Medlem
AmiDonc

Lägga vantarna på det kortet hade inte varit fel…skulle vara kul o leka med hydra också…
Skulle vara nice och se lite tester med detta kort, se vad det går för.