Small preview image

AMDs nuvarande plattform kallas Dragon och baseras i grunden på tillverkarens Phenom II-processorer, ATI Radeon HD 4000-serien av grafikkort och AMD 790GX styrkretsen. Nästa plattform från AMD kommer att heta Leo och förutom att grafikkorten i denna plattform redan lanserats, ATI Radeon HD 5000-serien, har vi även rapporterat en hel del om processorn för denna plattform. AMDs första sexkärniga Phenom II-processor kallad Thuban är hjärnan i Leo-plattformen. Men nu har även styrkretsen AMD 890FX gjort sitt första riktiga framträdande.



MSI 890FX-GD70 är så vitt vi vet det första moderkortet baserat på AMD 890FX styrkretsen som fångats på bild och moderkortet som givetvis väntas vara en entusiastmodell har ett flertal häftiga funktioner.



Bland annat kommer kortet med en 5-fasers digital DrMOS strömförsörjning och kortet har plats för inte mindre än 6 (!) PCIe x16 grafikkort i en CrossFireX konfiguration. Som grädde på moset hittar vi även 6 stycken SATA 6Gbps portar samt USB 3.0 stöd. Men även överklockningsfunktioner med reglage direkt på moderkortet för spänningar.


När moderkort baserade på 890FX styrkretsen kommer att dyka upp på marknaden är oklart men AMDs Thuban CPU väntas lanseras under andra kvartalet 2010 vilket ska göra Leo-plattformen komplett.



Källa: Coolaler


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid