MSI 870A Fuzion kommer förmodligen att bli det första AMD-baserade moderkortet på marknaden med stöd för Hydra-grafik. Moderkortet som ska baseras kring AMD 870 styrkretsen kommer att få en prislapp på 1 600 kronor inklusive moms.

MSI visade upp två nya Fuzion-moderkort under Computex tidigare i månaden och 870A Fuzion ser ut att bli instegsmodell i deras Hydra-program. Hydra-bryggkretsen gör det som bekant möjligt att koppla samman olika grafikkortsmodeller, till och med kort från både AMD och NVIDIA för att öka den grafiska 3D-prestandan.

MSI 870A Fuzion sägs vara planerad i två versioner, en med den enklare SB710 sydbryggan som får ett riktpris på motsvarande 1 600 kronor inklusive moms. Medan en mer funktionsrik modell med SB850 sydbryggan ska ligga på drygt 1 700 kronor inklusive moms.

MSI hävdade även att drivrutinerna för Hydra förbättrats avsevärt de senaste månaderna och menade att prestandan nu till och med var bättre än hos AMDs egen CrossFire-teknik (6-8% bättre). 

Utöver 870A Fuzion kommer även ett Intel P55-baserat kort till marknaden under slutet av juni. MSI P55A Fuzion som får en prislapp på runt 2 200 kronor inklusive moms och stödjer LGA 1156 processorer.

Källa: TechReport


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid