Small preview image

MPAA, Motion Picture Association of America, är en lobbyorganisation i USA som representerar filmbranschen och precis som Antipiratbyrån i Sverige jobbar man febrilt med att stoppa olaglig fildelning och användandet av piratkopierat material. MPAA har länge fått mycket och hård kritik för hur man agerat i flera av sina fall och nu har man hamnat i ordentligt blåsväder när man själva missat att följa sina hårda riktlinjer. MPAA sägs nämligen ha använt en mjukvara för onlinebloggar på felaktigt sätt. Även om Forest Blog, som programmet heter, är en gratismjukvara så är det bara under vissa kriterier. Kriterier som MPAA helt enkelt struntat i och kort och gott brutit mot upphovsrättslagen.



För att slippa betala 25 USD, vilket är företagsavgiften för programmet, ska det finnas tydlig information på sajten om vilken mjukvara man använder och vem som utvecklat den. Denna information har MPAA rensat bort metodiskt, kanske för att inte avslöja att man använder sig av ett gratisprogram, vilket fått konsekvensen att man nu brutit mot sina egna lagar som propageras på deras hemsida.


Hur detta ärende nu kommer att hanteras återstår att se men vi kan garantera att det finns många med både lust och tid att lägga ner på en maffig stämningsansökan mot MPAA som nog inte borde slänga sten i det värsta glashuset av dem alla.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments