Att många insatta PC-användare gärna söker alternativ till Microsofts Internet Explorer webbläsare är ingen nyhet. En av de tillverkare som vunnit stor popularitet på Internet är Mozilla som efter viss kritik mot deras primära webbläsare, just kallad Mozilla, startade ytterligare en alternativ webbläsare vid namn Firefox.
Med Firefox har man velat skala av allt krimskrams för att få en slimmad, snabb och säker webbläsare som gör det man förväntar sig av en webbläsare, låter dig surfa på nätet.


Även om man försökt hålla sig undan från att utöka Firefox med mängder av funktioner, något som kan läggas till genom plugins, har Firefox många effektiva egenskaper.
Inför lanseringen av v1.0 av Firefox, som skall ske under hösten, har nu Mozilla Foundation släppt en Preview Release av 1.0 versionen. Man har även publicerat v0.8 av sin Thunderbird e-mail-klient.


Firefox 1.0PR medför ett flertal förbättringar sedan v0.9, här nedan följer en kort lista på nyheterna i Firefox 1.0PR.  • Live Bookmarks
  • Improved FastFind
  • Improved Security
  • Master Password
  • Software Update
  • Smaller Download

Firefox har fått mycket goda omdömen av både användare och media under sin relativt korta livstid. Nu när man börjar närma sig 1.0-versionen på riktigt blir det hela ännu mer intressant.
Firefox är en mycket kompetent alternativ webbläsare och även om det fortfarande finns vissa kompabilitetsproblem så blir de färre för var dag som går och för er som är trötta på Internet Explorer kan det vara intressant att pröva något nytt. Man kan läsa mer om Firefox på Mozillas hemsida.


:: Ladda ner Mozilla Firefox 1.0PR ::

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid