Webbläsarkriget ser inte ut att tappa fart under våren trots att de stora aktörerna redan gjort betydande nylanseringar. Mozilla som fått positiv kritik för sin färska version av Firefox 4 sägs redan vara i teststadiet för nästa uppdatering. Inom någon vecka ska Firefox 5 hitta ut i betaversioner med siktet inställt på en skarp utrullning den 21 juni.

Mozilla led av förseningar vid utvecklingen av Firefox 4 men man har lagt i en högre växel för resterande del av året där inte minst Firefox 5 kommer att färdigställas snabbare än brukligt då utvecklingstiden överlappat med slutförandet av Firefox 4. 

Firefox 5 sägs bland annat få ännu ett vidareutvecklat användargränssnitt med ny fliksida samt en funktion för att välja flera flikar samtidigt. Andra nyheter sägs vara en integrerad PDF-läsare, integrering med sociala nätverk samt stöd för snabbmenyer för separata flikar där innehållet och länkar kan styras av sajtägarna själva. 

Mozilla har inga planer på att vila efter lanseringen av Firefox 5, under året planerar webbläsarutvecklaren att rulla ut inte mindre än ytterligare två nya fullversioner av Firefox. Firefox 6 är planerad för lansering den 18 augusti och Firefox 7 ska dyka upp innan årsskiftet.

Google är de enda som på allvar kan hota Mozilla i utvecklingstakt och även om Internet Explorer 9 var ett stort steg framåt för Microsoft rör man sig som en trög koloss i utvecklingsfasen jämfört med sina konkurrenter.

Källa: TechSpot, ConceivablyTech

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
-Boris-Anton KarmehedthisJacob HugossonViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
jaqob
Medlem
jaqob

Är de så osäkra på sig själva och sin egen produkt att de tvunget måste forcera upp versionsnummret? Löjligt…

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag har märkt att Firefox går mycket snabbare i LinuxMint 10 än i Windows. Problemet är när jag ska uppgradera till en nyare version och den senaste inte har support för den versionen av Linux. Jag skulle vilja ha en x64 version av Firefox också snart då jag märkte att den flöt på bättre

@jaqob
Jag kan inte förstå vad som är så löjligt. Det är väl bra att de börjar få fart efter att ha stått stilla ett bra tag?

jaqob
Medlem
jaqob

@Viking1962
Nej, får de upp farten så är det väl utmärkt, men misstänker att skillnaden mellan fyra och fem kommer vara närmare den mellan 3.1 och 3.2 snarare än mellan 3.0 och 4.0.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”jaqob”]@Viking1962
Nej, får de upp farten så är det väl utmärkt, men misstänker att skillnaden mellan fyra och fem kommer vara närmare den mellan 3.1 och 3.2 snarare än mellan 3.0 och 4.0.[/quote]

Jag såg även på den sidan NH länkade till att v6 skulle komma i Augusti. Då börjar till och med jag undra. Ska dom uppgradera i heltal nu och inte bara 4.1, 4.2 och så vidare?

Edit:
Är visst inte vaken än. Det står ju även på den här sidan. Gick inte att radera inlägget heller

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”jaqob”]@Viking1962
Nej, får de upp farten så är det väl utmärkt, men misstänker att skillnaden mellan fyra och fem kommer vara närmare den mellan 3.1 och 3.2 snarare än mellan 3.0 och 4.0.[/quote]
Det kan vara så att olika team arbetar på olika Firefox-versioner precis som Intel har ett nytt gäng ingenjörer för varje ny arkitektur de släpper. I sådanafall spelar det ingen roll om hur försenad en version blir då versionen därefter fortfarande håller ett tidsschema.

this
Medlem
this

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”jaqob”]@Viking1962 Nej, får de upp farten så är det väl utmärkt, men misstänker att skillnaden mellan fyra och fem kommer vara närmare den mellan 3.1 och 3.2 snarare än mellan 3.0 och 4.0.[/quote]Det kan vara så att olika team arbetar på olika Firefox-versioner precis som Intel har ett nytt gäng ingenjörer för varje ny arkitektur de släpper. I sådanafall spelar det ingen roll om hur försenad en version blir då versionen därefter fortfarande håller ett tidsschema.[/quote]Det låter som en trolig anledning, sen tycker jag ändå bättre integration med sociala nätverk och inbyggd PDF läsare är en god anledning… Läs hela »

-Boris-
Medlem
-Boris-

Vore mycket roligare om det blev en 4.1 istället. Blir så jäkla jobbigt, släpper de 4-5 ”fullversioner” om året så blir det jobbigt om några år.
”Va, har du bara Firefox 43, det är ju såå förra veckan, jag laddade just ner Firefox 47.”