EVGA ser ut att bli en av de första moderkortstillverkarna som släpper ett kort med stöd för dubbla Core i7-processorer. Tillverkaren har publicerat en bild på twitter där vi kan urskilja två stycken LGA 1366 socklar samt totalt 12 stycken DDR3-minnesplatser.

Med EVGAs entusiastinriktning är det ingen högoddsare att även detta kort är riktat mot denna marknad. EVGA avslöjar inga direkta detaljer kring moderkortets specifikationer men gissningsvis pratar vi om Intels Tylersburg-styrkrets, även känd som Intel 5500, vilken kan kombineras med dagens mutli-CPU kapabla Xeon-processorer eller kommande LGA 1366 processorer.

När EVGA ger sig in på arbetsstationsmarknaden med ett dual-CPU moderkort känns det som en ganska klar indikator på att den andra generationens Skulltrail-plattform kan vara runt hörnet. En plattform vi hört rykten om en lång tid.

Skulltrail 2 skulle kunna bli den första entusiastplattformen med dubbla Core i7-processorer och förslagsvis med Intels kommande sexkärniga Gulftown-processorer för seriös flertrådsprestanda.

53920600

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid