ASUS har nu visat upp ett nytillskott i sin populära Republic of Gamers serie av moderkort. ASUS Rampage III Formula sägs nu vara nära våra butikshyllor och det med stöd för Intels sexkärniga Core i7-processorer och drösvis med funktionalitet som USB 3.0, SATA 6.0 Gbps och trådlös överklockning.

Moderkortet som baseras på Intel X58 styrkretsen kommer med bland annat tre stycken PCIe x16 platser för 3-vägs SLI eller CrossFireX grafikkorts konfigurationer. ASUS har utrustat sitt moderkort med sex minnesplatser som stödjer tre minneskanaler och hasrigheter på upp till DDR3-2000. Som väntat hittar vi även funktioner som USB 3.0, SATA 6,0 Gbps samt en högupplöst SupremeFX X-Fi 2 ljudkrets.

Cool-ROG

För överklockare och entusiaster har ASUS försett Rampage III Formula med en heltäckande kylningslösning byggd med värmerör, samt ROG Connect för överklockning från din mobiltelefon. Moderkortet väntas finnas på marknaden efter sommaren och kanske blir ett av de sista LGA 1366 moderkorten från ASUS innan vi får se Sandy Bridge-E ta över på högprestandamarknaden.

Digital-VRM Multi-VGA

Källa: TechReport

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BirksAnton KarmehedcrotaleSnowman89 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Emil Wadell
Medlem

Konstigt val av Asus att först släppa Extreme varianten sen den billigare Formula. De tidigare Formula har bara haft stöd för ROG connect via usb-kabel till en annan dator så det är Extreme som har haft stöd för mobiltelefoner via blåtand. Antagligen är det så på även detta moderkort

Robert Kihlberg
Medlem

Riktigt nice kort! 8)

Birks
Medlem
Birks

fortfarande bara 2st sata 6, lite synd det.