ASUS Maximus IV Extreme ser ut att bli en av de kraftfullaste moderkorten på marknaden när Intel lanserar sin Sandy Bridge-plattform och tillhörande LGA 1155-processorer. Moderkortet som bygger på Intels P67-styrkrets har nu fångats på bilder och här får vi inte bara en närmare titt på hårdvaran, även det spännande UEFI BIOS.

Moderkortet kommer som vi avslöjade i vår förhandstitt vara riktat mot överklockare och entusiaster som vill få ut det lilla extra ur Intels nya processorer. Detta märks tydligt i kortets bestyckning och komponentval. Bland annat får vi en närmare bild på moderkortets Digi+ VRM strömförsörjning som alltså ska blanda analog och digital teknik för att få en så kraftfull och stabil lösning som möjligt. På rumänska webbtidningen lab501 passar man på att plocka av den nyutvecklade kylningslösningen som döljer en NF200-krets för att mata de fyra PCIe x16 platserna med extra bandbredd.

asus17

Kanske mest intressant är den uppsjö av skärmdumpar (En egenutvecklad funktion från ASUS) man bjuder på från moderkortets UEFI BIOS. Här ser man klart och tydligt hur ASUS skräddarsytt UEFI för sin nya Republic of Gamers familj och både fixat till gränssnittet och egen funktionalitet. Bland annat kan man direkt i UEFI se statusen på grafikkorten i systemet, om de fungerar och vilken PCI-Express bandbredd de använder sig av.

ASUS Maxmus IV Extreme väntas lanseras i samband med Sandy Bridge i början på januari 2011 och även om vi inte har några prisuppgifter ännu lär kortet ligga i det högre segmentet. Mer information om moderkortet funktionalitet finns att hitta i vår tidigare förhandstitt.

asus16

asus11

asus5

efi03

efi02 efi04
efi07 efi08
efi09 efi11
efi12 efi14
efi14 efi15
efi16 efi17
efi18 efi19
efi20  

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid