ASUS är världens största moderkortstillverkare och att man hade en uppsjö modeller på Computex var ingen överraskning. Något mer unikt man visade upp var också kopplat till deras moderkort, nämligen en iPhone-applikation som används för att överklocka din dator.

ASUS har utvecklat en egen App för Apples smartphone som med hjälp av Bluetooth-teknik gör det möjligt för telefonen att kopplas upp mot ditt moderkort och optimera eller överklocka ditt system helt trådlöst. 

ASUS iPhone applikation är en vidareutveckling av företagets ROG Connect som lät användare plugga in en bärbar dator genom en speciell USB-port för att överklocka och tweaka sitt system. Nu visade man istället upp hur tekniken används för att du med hjälp av din iPhone ska kunna pressa datorn till det yttersta. Applikationen som kan användas för att styra de flesta klockfrekvenser och spänningar du kan behöva har enligt ASUS själva varit allt annat än lätt att utveckla, varför det också tagit längre tid än man önskat att få den färdig.

Vi har ännu inte helt hundraprocentiga uppgifter för vilka moderkort som kommer att stödjas av iPhone appen, men på Computex visade man upp tekniken med flaggskeppet ASUS Rampage III Extrem och en Intel Core i7 980X CPU.

Här nedan är några av de andra moderkort som fanns på plats i ASUS monter.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anton KarmehedMean MachinebaronatomKvickenMartin L Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Martin L
Medlem

…?
Ehmm…. Va? 😀

I vilken situation är det här användbart?

Kvicken
Medlem
Kvicken

hehe efter jag läste rubriken trodde jag det handlade om att överklocka iphone med ett asusmoderkort 😀

baronatom
Gäst
baronatom

Är det överklockning ”on-the-fly”? Om så är fallet, kan jag bara se en enda, löjlig, situation där det här behövs: Du kör Folding@home på din hemdator och övervakar det hela med Fahmon från t.ex. jobbet. Du vill höja din PPD. Du tar upp din iPhone och överklockar CPUn fjärrstyrt.

Någon annan som ser en _nödvändig_ situation?

Andreas G
Medlem

Är du säker på att det är en LCD och inte AMOLED? Informationen på deras hemsida ger jag inte mycket för.

EDIT:

Det var tydligen LCD och inte AMOLED. Får se hur jag gör med min nu. AMOLED har ju trevligare färger och svärta, men sämre skärpa.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Du överklockar ju ändå inte längre bort än du har bluetoothtäckning. Det är mer en gimmick för att hjälpa till vid överklockning exempelvis under LN2-överklockning, men då använder jag nog hellre deras utmärkta OC Panel snarare än köper mig en värdelös modeaccessoar som iPhone.

Sen kan man ju fråga sig… Ser någon överklockning som en ”_nödvändig_” funktion alls med Socket 1366?