ASUS har smällt upp en sedvanligt stor monter på den tyska elektronikmässan CeBIT och förutom deras nya MATRIX GTX580 grafikkort har man andra extrema lösningar på plats och redo för okaulär besiktning. En av dessa är moderkortet ASUS Rampage III Black Edition som ger ett agressivt intryck med sin mattsvarta design och väl tilltagna specifikationslista.

ASUS Rampage III Black Edition byggs kring Intel X58 styrkretsen och stödjer med andra ord processorjättens LGA1366 processorer. Bland dessa hittar vi nylanserade flaggskeppet Intel Core i7-990X som med sex CPU-kärnor och en klockfrekvens på 3,4 GHz är Intels kraftfullaste CPU på marknaden.

Rampage III Black Edition har varit på tapeten ända sedan CES 2011 och är som medlem i ROG-familjen (Republic of Gamers) ett moderkort ämnat för entusiaster och datorspelare. ASUS utrustar sitt moderkort med en kraftfull strömdel för effektiv överklockning samt mätpunkter för spänningar och TweakIt för manuell överklockning direkt på moderkortet. 6 st. DDR3-minnesplatser gör det möjligt att mata moderkortet med hela 48GB internminne och med fyra stycken PCIe x16 platser finns det även stöd för trevägs SLI eller fyrvägs CrossFireX.

black

Moderkortets höjdpunkt är faktiskt inte en del av moderkortet i sig. Det externa expansionskortet som ASUS döpt till ThunderBolt innehåller nämligen både en högkvalitativ ljudkrets från ASUS Xonar-familj samt en dedikerad nätverksprocessor från Bigfoot Networks. ThunderBolt ska enligt ASUS själva ge maximal ljudkvalité och med en dedikerad hörlursförstärkare ska det inte vara några problem att fylla även tungdrivna lurar med ljud. Nätverkskretsen Killer NIC har med en egen 400 MHz CPU möjlighet att avlasta processorn vid onlinespel eller tunga filöverföringar vilket ska ge mindre lagg och bättre ping.

När ASUS Rampage III Black Edition ligger på butikshyllorna och med vilken prislapp är ännu oklart men vänta er en närmare titt på moderkortet här på NordicHardware när så sker. Tills dess bjuder tyska Awardfabrik.de på några högupplösta foto.

black2

black3

black4

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Kogster
Kogster
13 Årtal sedan

thunderbolt är väll ändå intel???

BalleBlomm
BalleBlomm
13 Årtal sedan

[quote name=”NH”]med fyra stycken PCIe x16 platser finns det även stöd för fyrvägs SLI[/quote]
Har kortet dubbla NF200 kretsar?

Twelve
13 Årtal sedan

Sånt ska jag skaffa Punkt!