Moderkortstillverkaren Asrock verkar ha ett udda ess i skjortärmen inför lanseringen av Intels Haswell-processorer och LGA1150-plattform. Asrock planerar spillsäkra moderkortsmodeller som bör kunna stå emot både läckande vattenkylningssystem och en eller två energidrycker på lan-partyt.

Asrock har ännu inte avslöjat några detaljer kring sitt ”vattentäta” moderkort men företaget har redan visat upp den logotyp som kommer att pryda de vattentäta modellerna. Logotypen avslöjar att tekniken som används för att täta moderkorten är någon form av skyddslack och vilka merkostnader detta tilltag ger är oklart, men troligtvis tillräckligt för att endast vissa utvalda modeller ska kunna stoltsera med sin vattentålighet.

waterproofFör de flesta användare är samtidigt tilltaget ganska överflödigt. Men med det ökade antalet vattenkylningslösningar som dyker upp på marknaden kan det finnas en vits med att hålla sina elektriska komponenter skyddade. Än mer viktigt för överklockare och entusiaster som använder sig av extrem kylning där kondens ofta kan bidra till problem.

Tyvärr finns det fortfarande andra komponenter i din dator som är allt annat än intresserade av vätskor, som exempelvis diskreta grafikkort eller för den delen nätaggregatet. Men onekligen har Asrock en om inte annat PR-mässigt häftig funktion som troligtvis få, om någon annan, tillverkare kan kontra.

Relaterade artiklar:


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
n0paxAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

Precis som ni skriver så känns det lite menlöst när resten av komponenterna inte är vattentåliga.
Men bra ide, jag har fläkt i taket på chassiet som står lite utanför bordet.
Har kommit på mig med att ställa dricksglas precis på kanten många gånger 🙂

n0pax
Medlem
n0pax

Man skulle kunna tänka sig att det kanske är bra i en miljö där det uppstår kondens. Även när man fraktar moderkorten så kanske de inte är lika känsliga etc. Jag tycker personligen att det är kul att det utvecklar andra saker inom detta område. Som det verkar nu så händer det inte så mycket, gällande elektroniken för stationära datorer. Är inte 100 % ökning lägre utan det brukar röra sig mer om 5% ökningar hit och dit. Sen som ni skriver innan, kan ju alltid nyttan diskuteras pga. de andra komponenterna inte har detta skydd. Men det är en… Läs hela »