Small preview image

Det var många månvarv sedan vi hörde något ifrån den kultförklarade moderkortstillverkaren abit och den information som cirkulerat det senaste året har mer eller mindre bara varit rykten, inga positiva sådana heller. Det senaste vi hörde var att abit skulle lägga ner sin verksamhet helt efter den 31 december och även om det bara var obekräftade rykten verkar det nu som att abit faktiskt har stängt ner sin verksamhet för gott.



Tyvärr vill inte moderbolaget USI ge någon officiell information om abits öde, men abits marknadsansvarige Thore Welling har gett en kommentar till Hexus.



”After 20 years in the market the abit brand now bids farewell, so it’s also time for me now to lock the doors of the marketing department. That’s it for good now.”


Efter samtal till abits holländska kontor kunde Hexus även få bekräftat att abit inte sålt några som helst produkter under 2009 samt att kontoret höll öppet endast för garantifrågor. Allt vad heter marknadsavdelningar har upphört och tyvärr verkar abit gått till sitt öde i det tysta. Vi hoppas att USI går ut med officiell information angående abits situation, det är det minsta man förtjänar.


Som fotonot kan vi säga att abit trots sin frånvaro på marknaden de senaste åren varit en av de mest eftertraktade tillverkarna i Prestanda-SM. I Procentuell Överklockning är det ofta äldre processorer som gäller och där är abits moderkort fortfarande det bästa man kan få tag på.


Vi kan alltid hoppas att abit kommer tillbaka på något sätt, men märket kommer i vilket fall leva kvar i hjärtat hos många datorentusiaster.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid