Small preview imageAbit är för många trogna datorentusiaster förknippade med överklockning och innovationer på moderkortsmarknaden. Trots att abit alltid levt i skuggan av de riktigt stora tillverkarna som ASUS, Foxconn, MSI och Gigabyte har man under många år släppt några av de mest populära entusiastmoderkorten på marknaden. Undertecknad byggde sin första dator med ett ABIT BX6 v2.0 och abit var ett av de första företag som vi på NordicHardware fick bäst kontakt med, vilket inte var så konstigt då vi båda alltid fokuserat på datorentusiasten.

Tyvärr har abit haft det betydligt tyngre de senaste åren och det var väldigt länge sedan vi såg några nya entusiastmoderkort på marknaden med abits logotyp. Tyvärr ska det nu blivit bekräftat, vad många länge befarat, att abit kommer att lägga ner sin moderkortsverksamhet och sluta tillverka modekort under 2008.


Det verkar som att de sinande marginalerna på moderkortsmarknaden har skördat ännu ett offer och även om abit kommer att minnas av många datorentusiaster verkar det som att man snart levererat sina sista moderkort till marknaden. Fokus flyttas nu istället mot konsumentelektronikmarknaden där abit hoppas få bättre fart på skutan.


Vi på NordicHardware önskar abit lycka till och tackar för allt man gjort på moderkortsmarknaden under åren. Abit var kanske den första tillverkaren att verkligen satsa på överklockning och se åt vilket håll utvecklingen gått…

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid