I väntan på att Intel ska lansera sina nya Haswell-E-processorer har flera av världens moderkortstillverkare passat på att ge förandstittar på sina nya kort för plattformen. Nu har MSI delat med sig av tidiga bilder på X99S Xpower AC, ett påkostat entusiastkort för överklockare.

Med Haswell-E och DDR4 runt hörnet rustar MSI upp med nya moderkort för entusiaster som vill vara tidigt ute med den nya plattformen. Över sociala medier har tillverkaren nu lagt upp en bild på ett kommande moderkort som får namnet X99S Xpower AC, tänkt att blidka prestandahungriga överklockare.

MSI har dock inte delat med sig av några specifikationer för kortet, utan all information vi har behöver utrönas utifrån vad som syns på bilden. De fyra DDR4-minneskanalerna gör sig kända i och med de totalt åtta DIMM-platserna kring LGA-2011-sockeln. För lagring ser vi sex SATA 6 Gbps-portar, tillsammans med två SATA Express-portar för PCIe-lagring. Dessutom syns en M.2-plats för mer kompakta SSD-enheter.

X99S_Xpower_AC

Den nedre delen av moderkortet domineras av de totalt fem PCIe X16-platserna som bör tillåta anslutning av upp till fyra grafikkort förutsatt att det finns utrymme i chassit. På bilden har MSI lagt till en frostad effekt på moderkortet för att ytterligare ringa in överklockare som målgrupp, något som antyder att moderkortet även får en väl tilltagen VRM-del och gott om överklockningsfinesser.

För att få veta mer om moderkortet och dess kommande syskon till samma plattform kommer vi behöva vänta ytterligare några veckor. Räkna med att få se en uppsjö nya modeller inför Haswell-E-lanseringen som förväntas äga rum nästa månad.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid