Vad som ser ut att vara ett ingenjörsexemplar av ett grafikkort baserat på AMD:s kommande grafikprocessor Vega 20 har nu listats i databasen för prestandatester i spelet Final Fantasy XV.

Vad som komma skall från AMD är fortfarande inte helt klart. AMD har bekräftat att nya produkter basera på 7 nanometers (nm) tillverkningsteknik kommer att börja lanseras framåt slutet av 2018. Däremot är dessa produkter till en början serverprocessorer i form av Epyc ”Rome” och Radeon Instinct beräkningskort baserade på arkitekturen Vega.

Medans AMD inte har lyft på locket för kommande Vega-generationen baserad på den nya tillverkningstekniken har vad som kan vara ett ingenjörsexemplar av ett sådant grafikkort testats i Final fantasy XV. Värt att ha i åtanke är att AMD inte har bekräftat att 7 nm-baserade Vega kommer att dyka upp i konsumentgrafikkort. Något som tyder på att resultaten som listats kommer från ett ingenjörsexemplar av en kommande Radeon Instinct eller Radeon Pro-modell.

I upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar går det att se att detta ingenjörsexemplar som listats med namnet 66AF:C1 lyckas lägga sig högre upp på prestandastegen är föregående Vega-modeller. Detta inkluderar Vega 56, 64 samt Frontier Edition. Däremot har grafikkortet inte mycket att sätta mot rivalen Nvidias Geforce GTX 1080 och dess mer högpresterande syskon.

Det möjligtvis Vega 20-baserade grafikkortet testades även i den högre upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar. Här är det en liknande historia som i den lägre upplösningen med ingenjörsexemplaret bakom GTX 1080, men framför sina äldre syskon.

Som tidigare nämnt är det grafikkort som testats med stor sannolikhet ett ingenjörsexemplar av en Vega 20-baserad Radeon Instinct eller Radeon Pro-modell. Detta innebär att de prestandasiffror som visats här endast bör ses som en möjlig fingervisning och tas med en nypa salt då det inte är en produkt redo för lansering som testats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JBMorkulBengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Läste detta på flera ställen nu men kan det verkligen stämma? Straxt under GTX 1080?

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Ställer samma fråga, om man ska tro på vden påstådda vinsten med 7nm så borde en oförändrad Vega arkitektur vara runt RTX 2070 i prestanda. Är ju mindre skillnad än mellan Rx580 och Rx590.
Kan ju vara något annat som en semicustom…

Morkul
Medlem
Morkul

För det första så har RTX 2070 sämre prestanda än 1080, så länge vi inte talar om de få raytrasing titlar som finns ute. Men Efter lite mer research: Det är troligtvis inte 7nm, om inte inte AMD går emot vad de själva tidigare har sagt. På årets Computex gick Lisa Su ut med att Vega 7nm endast är för serverar: ”AMD confirms that, while multiple 7nm products are in various stages of validation and assembly, only server-side Radeon Instinct and EPYC servers will be getting the 7nm treatment this year.” Dock så säger hon också: ”As excited as we… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Förmodligen rejält nerklockad, vi får vänta, det kommer säkerligen bli bättre