Moen U – vi kikar på ett ”smart duschsystem” på CES 2017

Det smarta hemmet ända in i kaklet

0

Moen har visar på CES 2017 upp en produkt som är perfekt för den som inte gillar den första minuten i duschen när vattnet inte har nåt ”rätt” temperatur.

Att gå in i en varm dusch på morgonen är ett välbehag nästan alla kan relatera till. Men den som inte vill vänta på att vattnet ska bli varm i duschen behöver inte vänta mer, åtminstone enligt Moen.

Moen shower, eller duschsystem på svenska, har utvecklas en ny smart lösning med namnet ”U” som låter användaren trådlöst kontrollera duschsystemet från en mobiltelefon. Så att vattnet hinner värma upp innan man själv går in i duschen.

En ”smart dusch”?

Systemet kan användas med upp till fyra separata munstycken och styrs förutom med en mobil applikation, även med en digital kontrollpanel som monteras i duschutrymmet. Det största köpargumentet är att vattentemperaturen kan bestämmas mycket exakt och duschen kan starta i förväg. Så att användaren slipper det första kalla vattnet.

Det finns inga uppgifter på om den här produkten kommer till Sverige. Men de amerikanska priserna landar på lite över 1 000 amerikanska dollar för en variant med två kopplingar, cirka 10 000 svenska kronor. Varianten med fyra kopplingar hamnar på det dubbla priset.

Andra nyheter från CES 2017

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid