En grafikmod av GTA V hade målet att ge spelet ett mer verklighetstroget utseende. Resultatet är imponerande och ger minsann spelet en helt annan känsla. Tack vare lager av filter och effekter som ger rörelseoskärpa och många liknande egenskaper blir datorspelet en filmliknande verklighet, som fortfarande går att styra.

Datorspel har många fördelar framför filmer. Utöver faktumet att spelaren själv kan bestämma hur berättelsen ska fortskrida är de flesta spel utformade utan saker så som rörelseoskärpa och fokus. Detta betyder att allt som en spelare kan se är i fokus och att objekt som rör sig oftast är skarpa, även när de förflyttas snabbt över skärmen. När det gäller film finns dock andra standarder för vad som är vackert. 24 bilder per sekund har varit standard för film i 100 år, vilket har gjort att de flesta filmälskare föredrar det utseende som relativt få bilder per sekund ger. Nu har en GTA V-grafikmoddare kallad Toddyhancer skapat en grafikmod för spelet som ger oss en imponerande filmkänsla i det stora öppna datorspelet.

Kräver mycket kraft

Grafikmodden av GTA V sägs inte vara helt färdig ännu men har ändå visats upp i form av en video och en massa stillbilder. Vi tycker att videon är mer imponerande än bilderna eftersom den visar fler aspekter av grafikmodden. Rörelseoskärpa och andra överliggande filter och effekter gör att spelet förlorar sitt vanliga utseende och får ett mer filmiskt och naturligt utseende. Effekterna sägs kräva lite extra kraft, vilket sägs sänka bildfrekvensen med runt 10–40 bilder per sekund. Det är dock oklart hur höga bildfrekvenserna var från början så vi vet inte hur stor procentuell skillnad effekterna gör när de aktiveras.

Fler bilder från grafikmodden finns att se på Imgur, länk nedan.

Källa: Imgur (Martinbergman)

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid