Webbläsarkriget har flyttat från PC till den mobila marknaden och förutom Google och Microsoft som har sina egna mobila operativsystem med tillhörande webbläsarteknik har även välkända Mozilla satsat hårt på sin mobila version av Firefox 4. Nu har företaget släppt en ny betaversion som är den femte i sitt slag och kommer med högre prestanda och stabilitet.

Firefox 4 Beta 5 för de mobila Android och Maemo operativsystemen ska vara snabbare att starta än tidigare versioner samt erbjuda snabbare laddningstid av hemsidor. Även JavaScript har fått sig en prestandaboost samtidigt som man sänkt minnes och CPU-användningen. Även profildata kan numera sparas på SD-kortet i din telefon för att spara minne.

Andra klassiska funktioner är Sync som låter användare synkronisera sin surfning på PC och din mobila enhet, eller för den delen installering av tillägg för att få mer funktioner i din webbläsare.

Mer information om Firefox 4 Beta 5 finns att hämta på Mozilla.org och nerladdningslänkar för Android och Maemo finns här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid