Small preview image

När NVIDIA började att föra över sina GeForce 8-serie GPUs till nya PCBs och döpa om dem till GeForce 9 var det GeForce 9600GSO som förmodligen fick ta mest kritik. Kortet var mer eller mindre identiskt med GeForce 8800GS, men det verkar nu som att det finns ett par 9600GSO kort där ute som bär på en hemsk hemlighet. Några kort är nämligen inget mindre än GeForce 8800GTS 512MB kort som strypts av en ny BIOS. Vi förmodar att alla förstår vad detta betyder… det är mjukvarumoddningsdags!



Om vi ser tillbaka på Radeon 9800/9500 och GeForce 6800 tiden fanns det ett flertal olika mjukvarumoddar som gjorde det möjligt att låsa upp en hel del extra prestanda. I vissa fall var allt man behövde en speciell drivrutin och allt var packat och klart. Det verkar nu som att minst en tillverkare tog en genväg när man lanserade sitt eget GeForce 9600GSO, nämligen Galaxy.



Galaxy 9600GSO OverClocked Edition är nämligen ett omdöpt GeForce 8800GTS 512MB. Om man tittar närmare på kortet så kan man märka att det har åtta minneschip istället för de vanliga sex. De sista två kanalerna har blivit inaktiverade genom BIOSen men kan utan problem låsas upp igen genom en modifierad BIOS. Man ska INTE testa detta om man inte är 100% säker på att man har rätt kort, för annars sitter man snart med en mycket dyr handfläkt.


 :: Guiden på Kinesiska
 :: Kortare, Engelsk version

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid