Mionix Castor är gamingmusen som ska passa alla handstorlekar och grepp, men är det möjligt att skapa en sådan mus och hur presterar den? Vi har självklart satt Mionix Castor under press för att ta reda på om den håller måttet.

Svenska Mionix lanserade nyligen gamingmusen Castor som med sin nya design ska passa alla användare. Åtminstone om man ska tro Mionix själva. Vi har satt den svenskdesignade gamingråttan i hårdtest för att ta reda på ifall den håller måttet med dagens hårda konkurens.

 mionix castor 4

Mionix Castor
Anslutning Flätad USB-kabel – 2 m
Antal knappar 6
Sensor Pixart PMW 3310
DPI/ CPI 50 – 10 000 DPI
Polling rate 125 – 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M/L
Dimensioner 122 x 70 x 40 mm
Vikt 94 g
Mjukvara Mionix Castor Software
Lägsta pris på Prisjakt.se Product price

 

Mionix har verkligen lyckats hitta den perfekta allround-designen och vi upplever att storleken och utformningen av musen faktiskt gör sig bra oberoende av handstorlek. Castor är fullmatad med topp-presterande komponenter och knapparna har en ypperlig taktil känsla samt respons men tyvärr så utvisar vårt test modellens akilleshälar. Det är inte så enkelt som att bara mata in de bästa brytarna och sensorn som marknaden har att erbjuda och kalla den för den bästa gamingmusen. Kvalitet är något som vi värdesätter högt i musguiden och tyvärr så har Castor allt för många svagheter sett till sitt pris.

 

mionix castor 1

Mionix Castor är ett intressant tillskott i djungeln av gamingmöss och kombinerar utmärkt prestanda i form av Pixart PMW 3310 sensorn som är bland de bästa i dagsläget, med taktila knappar som ger en trevlig respons och försäkrande klickljud. Castor har även en någorlunda udda design som gör att den faktiskt passar de flesta högerhänta användarna och vi ser den som en “all-round” mus.

Men det som till en början verkade så lovande gick ganska snart över till en mindre besvikelse då scrollhjulet efter några veckor börjar ge med sig och gick från fast till slappt med problem att registrera vissa steg. Att sedan Castor passar flera typer av grepp betyder inte att den har ett bra grepp eftersom Mionix val av gummiyta för tummen blir hal vid minsta lilla väta så finner vi oss själva med att rätta till greppet allt för ofta i våra speltester.

Mjukvaran är enkel och intuitiv men kanske något förlegad även om den erbjuder smarta funktioner så som underlagskalibrering och ställbar lift off distance så känns den laggig och det är onödigt jobbigt att ställa in exakta färger på bakgrundsbelysningen.

Om Castor lanserats till ett billigare ingångspris så hade vi kunnat haft överseende med vissa tillkortakommanden men för en gamingmus i denna prisklassen är perfektion ett måste för att vinna en utmärkelse i Sveriges största test av datormöss. – Svenska musguiden 2015-10-20

Cirkapris vid publiceringsdatum: 699 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se: Product price)

 

Marknadsanalys 2015-10-20
mus guidenPriserna stiger allt mer på gamingmöss och det verkar nästan som att det inte finns någon hejd för vad en bra spelmus får kosta idag. Med tanke på priserna på nylanserade gamingmöss ställer vi också högre krav på kvalitet, prestanda och funktion i våra tester för att ni som läsare ska kunna känna en trygghet inför ert nästa musinköp.

Mer information finns i musguiden
I Svenska musguiden kan du läsa fullständiga tester av marknaden hetaste möss och mussmattor. Där jämför vi form, prestanda och pris mellan dagens intressanta modeller för att hjälpa dig som läsare när det är dags att inhandla ny mus.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MarquzzTobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

Sen var de ju alla andra fel…(för mig då = passar inte alla).

max 120mm (vill ha ~110) x 65 x 37
max 80-85gr (har 65gr nu)
min 3366 pixart
max 5-600kr (ockerpriser idag, rätt ~300kr)
flätad kabel = ush (blir varken tunt eller lagom mjukt sen kan de fransa)
Ambidex? alltid trevligt.. (direkt behov för en del)
Med mera.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Tycker också priserna på möss nuförtiden har skenat iväg