Small preview image

När SATA-gränssnittet var det många som funderade över hur vi under så många år stått ut med det klumpiga PATA-formatet och de stora och breda IDE-kablarna. SATA-kablar och kontakter var en bråkdel så stora men nu några år senare har marknaden gått vidare och även SATA-standarden kan tyckas för utrymmeskrävande. I de extremt slimmade formfaktorer som lanseras på speciellt den mobila marknaden börjar SATA-gränssnittets kontaktstorlek bli ett problem och SATA-IO gruppen har nu kontrat detta med mSATA.



Den nya specifikationen är för en mini-SATA kontakt som i ett lågprofil-format ska göra det möjligt att använda SATA-enheter även i extremt slimmade produkter. Inte helt oväntat nämner SATA-IO Solid-state-drive tekniken när man nu presenterar det nya gränssnittet.



“The mSATA specification extends the low-cost, high-speed benefits to the rapidly growing SSD market, increasing the options for manufacturers to develop small form factor solutions.”


Det är fortfarande vanliga SATA-kanaler som används och mSATA stödjer både SATA 1.5Gbps samt 3.0Gbps standarderna. Den nya mini-kontakten ska visas upp under IDF i veckan och Toshiba har redan utvecklat mSATA moduler med 32nm NAND i 30GB resp. 62GB storlekar.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments